Controles

In het kraambed zult u de verloskundige nog geregeld zien. Ze komt nog een aantal keren bij u thuis langs voor kraambedcontroles. Als er op de laatste bezoekdag nog problemen blijken te zijn, dan breiden we deze bezoekjes uit.

Onze kraamvisites zijn ervoor bedoeld om de gezondheidstoestand van moeder en kind te controleren, zonodig de voeding van de baby aan te passen en vooral ook om nog eens even over de bevalling na te praten en vragen te beantwoorden.

Als er tijdens het kraambed problemen zijn, is de verloskundige altijd telefonisch te bereiken om uw problemen te bespreken, indien nodig zal er een extra bezoek plaatsvinden.

Wanneer u onder begeleiding van de gynaecoloog bevallen bent, komen wij u bezoeken als u thuis bent. Wij worden door het ziekenhuis gebeld als u naar huis gaat. U wordt in principe de dag na thuiskomst door ons bezocht. U krijgt vanuit het ziekenhuis een brief van de gynaecoloog mee met uw gegevens, deze brief nemen we, als we u thuis bezoeken, mee.

Enkele aandachtspunten
Aangifte doen bij het gemeentehuis. Dit moet binnen drie werkdagen na de geboorte. Vergeet niet uw identiteitsbewijs en trouwboekje mee te nemen. Als u niet getrouwd bent maar het kindje wel tijdens de zwangerschap heeft erkend, moet u de erkenningspapieren meenemen.

Aanmelden bij de ziektekostenverzekering. Uw kindje komt op de polis van degene met het hoogste inkomen.

Kinderbijslag wordt automatisch geregeld na aangifte bij het gemeentehuis.