Waar bevallen

Thuis, in het ziekenhuis (poliklinisch)of in een geboortehotel
De plaats waar u wilt bevallen bepaalt u in principe zelf. We raden u aan die omgeving te kiezen waar u zich prettig en veilig voelt. Wij begeleiden u zowel thuis, in het ziekenhuis of in het geboortehotel tijdens de bevalling. U moet rekening houden met een eigen bijdrage voor een poliklinische bevalling of een bevalling in een geboortehotel. Alvorens u voor een poliklinische bevalling naar het ziekenhuis gaat, belt u eerst de verloskundige. De verloskundige komt eerst thuis langs en in overleg wordt het moment van vertrek naar het ziekenhuis bepaald. Belangrijk om te weten is dat wanneer u kiest voor een poliklinische bevalling, dat u pas in de loop van de ontsluitingsperiode naar het ziekenhuis gaat samen met de verloskundige.

Zodra de verloskundige denkt dat er bepaalde zaken zijn die de veiligheid van u of uw kindje in gevaar brengen zal er besloten worden om in het ziekenhuis te bevallen onder begeleiding van de gynaecoloog.

Bij ons in de praktijk kunt u, zolang dit medisch verantwoord is, altijd zelf uw plaats van bevallen kiezen. Wij begeleiden de bevalling dan op de plaats van uw keuze. Wij werken samen met de volgende ziekenhuizen:

Binnen deze ziekenhuizen kijken wij naar jullie wensen en de mogelijkheden van de ziekenhuizen. Wij adviseren rekening te houden met de aanrijtijd, omdat auto rijden met weeen niet heel prettig is. Mocht u graag ergens anders willen bevallen kunt u dit altijd met ons bespreken, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.